(Foto's: Rolf Eijgenraam).

Kudde exotische hoefdieren trekt door Leidse binnenstad

De collectie opgezette dieren van Naturalis die in het depot in het oude pand aan de Raamsteeg staat, wordt verhuist naar het museumpand aan de Darwinweg. De verhuizing is al een paar dagen aan de gang. Gisteren werden honderden hoefdieren verhuist, van damherten en elanden tot antilopes. Naturalis stopt, na ruim honderd jaar gebruik, met de huur van het pand aan de Raamsteeg.


Pepijn Kamminga, collectie manager van Naturalis, sprak met Rolf Eijgenraam over de verhuizing van de opgezette dieren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Sommige oudere dieren zijn erg zwaar om te verplaatsen, omdat ze bijvoorbeeld zijn opgevuld met gips”, vertelt collectie manager Pepijn Kamminga. “Die dieren ben je wel echt met z’n drieën aan het sjouwen. De recenter opgezette dieren zijn gelukkig wat lichter, die zijn vaak opgevuld met piepschuim of andere kunststoffen.” Gisteren werd er alleen ruim tien keer heen en weer gereden tussen de Raamsteeg en de Darwinweg om de objecten te verhuizen.

Nieuwbouw
Net als vele andere musea in Leiden, gaat Naturalis verbouwen. Het huidige gebouw uit 1998 wordt van binnen gerenoveerd tot depot- en kantoorruimte. Daarnaast wordt er tegen dat gebouw aan het nieuwe museum opgetrokken dat ruimte gaat bieden om de toenemende bezoekersaantallen te kunnen ontvangen. Als eind 2018 de nieuwbouw van Naturalis klaar is zal de volledige natuurhistorische collectie zich onder één dak bevinden. Samen met het museum, de onderzoeks-, laboratoria- en de kantoorruimten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×