De leerlingen van groep 7 van Vrije School Mareland zijn sinds september bezig met het bouwen van het insectenhotel. Hierbij kregen ze hulp van biologie studenten van de Universiteit Leiden (Archieffoto: Maaike Lek).

Onthulling insectenhotel op schoolplein Mareland

Stichting Move Leiden en studenten biologie sloegen de handen in elkaar om samen met groep 7 van de Vrije School Mareland een insectenhotel te bouwen. Morgen middag word na 7 maanden het insectenhotel geplaatst en feestelijk geopend voor alle leerlingen, ouders, bezoekers en natuurlijk de insecten.


Maaike Lek sprak met Dexter Wessel, biologie student aan de Universiteit Leiden, en Isabelle Bij, projectleider Stichting Move Leiden.

De leerlingen van de Vrije School Mareland kregen vanaf september les van biologie studenten van de Universiteit Leiden. “Er werd gekeken naar wat een insect is, waar ze leven,” vertelt Isabelle Bij, projectleider Stichting Move Leiden. “Op die manier zijn de kinderen actief gaan nadenken over de inrichting van het insectenhotel.”

Vanmiddag om 13.30 uur wordt het insectenhotel onthuld op het plein van de Vrije School Mareland. De basisschool heeft zelf een moestuin op een afgelegen plekje van het schoolplein, hier wordt ook het insectenhotel geplaatst. De leerlingen van groep 7 hebben gedichten voorbereid en de beste worden voorgedragen. Na de gedichten en de toespraken van de docent, Stichting Move Leiden en de biologie studenten wordt het insectenhotel onthuld en kan er geproefd worden van insectenhapjes.

Leiden insectenhotel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×