De leerlingen van Vrije School de Mareland vullen de kamers met onder andere hout en mos om een fijne omgeving te creëren voor de insecten (Foto's: Maaike Lek).

Vrije School Mareland bouwt insectenhotel

De leerlingen van groep 7 van de Vrije School Mareland kregen de afgelopen weken les van biologiestudenten van de Universiteit Leiden. Afgelopen vrijdag kwamen de leerlingen en de studenten voor het laatst bij elkaar en bouwde ze een insectenhotel. Op deze manier proberen de basisschool leerlingen het schoolplein groener te maken en een fijnere plek creëren voor de kleinste bewoners van de wijk.


Maaike Lek nam een kijkje bij de laatste les en sprak met Dion Zandstra, student biologie aan de Universiteit Leiden, handenarbeid docent Inge van Weerden en leerlingen van groep 7 van de Vrije School Mareland.

De leerlingen van groep 7 van de Vrije School Mareland kregen de afgelopen weken lessen over hoe insecten leven, wat ze eten en hoe ze elkaar vinden. Ook kregen de leerlingen les op de Universiteit Leiden. “We hebben een professor gevraagd of hij een les kon geven over insecten,” vertelt Dion Zandstra, student biologie aan de Universiteit Leiden. “Na de les hadden we een practicum. De leerlingen mochten sprinkhanen onderzoeken met een microscoop”.

Tijdens de laatste les gingen de leerlingen van de Vrije School aan het werk aan het daadwerkelijke insectenhotel. De leerlingen waren verdeeld in 5 groepen en kregen allemaal hun eigen kamertje dat ze mochten inrichten. Binnenkort wordt het insectenhotel geplaatst op het schoolplein.

Leiden Onderwijs insectenhotel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×