De 'Prominente Proevers' van Leiden gaan op zoek naar het lekkerste biefstukje van de stad. (Foto: Pixabay).

Prominente Proevers zoeken lekkerste biefstuk van Leiden

De eerste editie van de Leidsch Dagblad Biefstuk Smaaktest vindt aanstaande maandag plaats in restaurant Second Level aan de Bargelaan 180, vlakbij station Leiden Centraal. Tijdens de smaaktest nemen verschillende restaurants uit Leiden en de regio het tegen elkaar op voor de titel ‘lekkerste biefstuk van Leiden’. De test is een initiatief van de ‘Prominente Proevers’.


Initiatiefnemers Marcus Rooijakkers en Bob Goulooze over de Leidsch Dagblad Biefstuk Smaaktest.

Prominente Proevers is een concept dat smaakproeven laat doen door prominenten uit Leiden. Uiteindelijk zal één van deze proevers ook de trofee voor de lekkerste biefstuk uitreiken aanstaande maandag. Eerder organiseerden de Prominente Proevers al een soortgelijke smaaktest voor haring. Ook in het najaar willen de initiatiefnemers een smaaktest organiseren. Wát er dan geproefd zal worden, is nog niet besloten.

Proevers
Een team van 11 proevers zal maandag bepalen De Prominente Proevers tijdens de Leidsch Dagblad Biefstuk Smaaktest zijn: onze eigen Chris de Waard (directeur Sleutelstad FM), Bartho Braat (acteur Jef uit GTST), Willy Spaan(bestuursvoorzitter LUMC), Menno Smitsloo (projectontwikkelaar), Jasper van Marwijk (directeur Van Marwijk Advies Groep), Chris Verplancke (voorzitter Business Club Leiden), Piet van der Vooren (slager), Arjen Pels (Rijcken Directeur WAD Museale Depots), Miep Smitsloo (redacteur LD), Theor Verplancke (directeur culinair PR bureau Umami), Mascha Koevoets-Smit (directeur Passion Food Catering & Kookstudio).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×