Het 35-jarig bestaan wordt gevierd met een lustrumcongres in hotel Fitland in Leiden. (Foto: Dirk Hol).

CDJA viert 35-jarig bestaan in Leiden

CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, viert op 20 en 21 mei haar 35-jarig bestaan. De organisatie houdt een lustrumcongres in hotel Fitland in het LEVEL gebouw naast het Centraal Station in Leiden. De landelijk voorzitter van CDJA Julius Terpstra is tevens CDA duo-raadslid in de Leidse gemeenteraad.

Het centrale thema van het lustrumcongres is: ‘individualisme? Schrijf de gemeenschap niet af!’ Op het congres zullen onder andere de huidige CDA partijleider Sybrand Buma, Mona Keijzer en oud premier Jan Peter Balkenende de aanwezige 300 jongeren toespreken. Ook CDA voorzitter Ruth Peetoom zal aanwezig zijn.

Samenvoeging
Het CDJA ontstond in 1981 als samenvoeging van de katholieke KVP jongeren, de hervormde CHU jongeren en de gereformeerde ARP jongeren. Op het congres zal uitgebreid worden teruggeblikt op de afgelopen 35 jaar. Ook wordt er vooruitgeblikt op onder andere de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×