(Foto: Soldaat van Oranje).

Leids acteur Barry Beijer speelt in Soldaat van Oranje

De Leids musical acteur Barry Beijer speelt sinds een paar weken in de musical Soldaat van Oranje in de TheaterHangaar op het oude vliegveld Valkenburg bij Katwijk. Hij speelt als understudy de rol van Victor en is swing, wat inhoud dat hij de ensemble rollen overneemt wanneer iemand bijvoorbeeld ziek is. “Wat je nu ziet met de vluchtelingencrisis is dat mensen soms helemaal in de war raken wanneer er vier vluchtelingen in een stad komen”, aldus Beijer, “daar snap ik niks van. Maar je ziet ook in dit stuk dat mensen tijdens de oorlog ook uit angst een keuze maakte die voor hun juist leek, maar uiteindelijk de verkeerde keuze blijkt.”


Barry Beijer spreekt na de voorstelling van vrijdag met Rolf Eijgenraam over zijn rol in de Soldaat van Oranje.

De link die Beijer ziet tussen de huidige tijd en die van de Tweede Wereldoorlog, voelt hij vooral tijdens het lied waarin gezongen wordt ‘als wij niets doen, wie doet het dan?’ “Dat zingen we ook direct naar het publiek”, vertelt Barry Beijer, “op dat moment denk ik daar ook wel aan denk. Dat voel je ook wel heel erg wanneer je dat met de hele groep zingt.”

360 graden
De musical draait inmiddels al vijf jaar en is door vele veranderingen gegaan in de cast. Inmidddels is Barry Beijer al gewend aan zijn rol in de Soldaat van Oranje. “In het begin ging het nog wel eens mis. Je moet er erg aan wennen dat het podium 360 graden in de rondte is. Er is dus geen logische plek waar je op en af gaat, dat is heel ander dan in een gewoon theater.” Het publiek zit op een draaiend plateau en wisselt zo tussen de verschillende decors.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×