Arjen Kunkeler van Bistro la Croûte uit Warmond bakte gisteren de lekkerste biefstuk in de Leidsch Dagblad biefstuk smaaktest. Als enige niet in de pan, maar op een Green Egg barbecue. (Foto's: Emile van Aelst).

Winnaar LD biefstuk smaaktest komt uit Warmond

Bistro la Croûte uit Warmond heeft gisteren de eerste prijs gewonnen bij de Leidsch Dagblad biefstuk smaaktest. In restaurant Second Level aan de Bargelaan werden de biefstukken door de chefs van tien restaurants uit Leiden en omgeving bereid en geserveerd aan een jury van ‘Prominente Proevers’. Voorafgaand aan de proeverij kregen de juryleden uitleg van een expert. Slager Piet van der Vooren uit de Doezastraat legde uit waar je zoal op kon letten bij het beoordelen van de beste biefstuk.

De tweede prijs ging naar het Katwijkse restaurant De Zwaan en op de derde plek eindigde Twelve. Dat zijn de bovenburen van de plaats van handeling. In het gebouw Level zijn twee restaurants gevestigd. Second Level op de tweede en Twelve helemaal bovenin op de twaalfde etage.

De wedstrijd werd georganiseerd door Bob Goulooze en Marcus Rooijakkers in samenwerking met het Leidsch Dagblad. Vorig jaar werd in restaurant De Poort een soortgelijke smaaktest gehouden. Toen stond er geen biefstuk, maar haring op het menu van de prominente proevers.

Economie Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×