Afbeelding: PR.

Hortus herdenkt Von Siebold met Camelliaweekend en tentoonstelling

Meer dan 700 soorten planten bracht hij mee vanuit Japan naar Nederland: de Duitse arts Philipp Franz Balthasar Von Siebold. De Hortus herdenkt dit jaar zijn 150ste sterfdag en organiseert in het kader daarvan verschillende activiteiten. De eerste actviteit is komend weekeinde: een Camelliaweekend.

De Camellia is een van de vele planten die Von Siebold hier introduceerde, en is tegenwoordig veel te vinden in de tuin. Tijdens het speciale weekend organiseert de Hortus damen met de Internationale Camelliavereniging lezingen en rondleidingen rondom de geliefde tuinplant.

Vanaf 13 mei zal er een tijdelijke Von Siebold-tentoonstelling in de Hortus zijn. De Hortus heeft al meer dan een eeuw een speciale band met de Duitse arts. In de botanische tuin staan nog zeker vijftien originele exemplaren die Von Siebold persoonlijk uit Japan meenam.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×