Afbeelding: PR.

Week van de Klassieken in Museum van Oudheden

Vanaf morgen staat het Rijksmuseum van Oudheden een week lang in het teken van de Week van de Klassieken. Van 7 tot en met 15 april organiseert het museum elke dag lezingen, rondleidingen, theater en een pubquiz. Het thema dit jaar is ‘Quo vadis? Reizen in de oudheid’.

Op vrijdag 8 april geeft schrijver Adrian Goldsworthy een lezing over zijn boek ‘Augustus. Classicus Fik Meijer komt op dinsdag 12 april een verhaal houden over de verre reizen die de Romeinen maakten. Komend weekeinde marcheren Romeinse soldaten door het museum. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen.

Het volledige programma staat hier. De Week van de Klassieken wordt voor de negende keer gehouden dit jaar. De Week wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar, in samenwerking met het Allard Pierson Museum, Athenaeum Boekhandel, en het Nederlands Klassiek Verbond.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×