Paul van Meenen opende het feestelijke deel van de middag in Restaurant de Vriend in de Doezastraat. (Foto: Chris de Waard).

Index Books viert 25 jarig feestje met minisymposium

In de Herenstaat in Leiden zit Index Books. Al 25 jaar en dat werd gisteren uitbundig gevierd door eigenaar Christiaan van Minnen en zijn medewerkers. Index Books is een boekhandel maar geen gewone. Het bedrijf levert vakliteratuur aan bijvoorbeeld universiteiten, multinationals, ziekenhuizen en banken. Van Minnen trok 25 jaar geleden de stoute schoenen aan en begon met een telefoontje naar Shell. Of hij eens op proef tien boeken mocht leveren.

“Ze zijn nog steeds klant”, lacht Van Minnen die de afgelopen periode ook veel in de media verscheen als woordvoerder van de Herenstraat-winkeliers die strijden tegen het label dat ze opgeplakt dreigen te krijgen als de gemeenteraad begin juni instemt met de retailvisie van wethouder Strijk. In dat stuk wordt het straatje omschreven als niet toekomstvast winkelgebied.

Chris de Waard in gesprek met Christiaan van Minnen over zijn jubilerende bedrijf in vakliteratuur.

Na een inhoudelijk middagprogramma voor de klanten van het bedrijf ging het gezelschap aan de borrel. Die werd geopend door Tweede Kamerlid Paul van Meenen van D66. “Hij woont hier om de hoek in hetzelfde huis waar ik zelf als student nog heb gewoond, lacht Van Minnen. “Bovendien is hij onderwijsspecialist, dus hij heeft sowieso wel de nodige raakvlakken met onze business” .

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×