Bij stembureau 41 in zorgcentrum Groenhoven in de Witte Rozenstraat lag de opkomst rond 20.00 uur vanavond op ongeveer de helft van die bij de Tweede Kamerverkiezingen. (Foto: Chris de Waard).

Leidenaren in meerderheid voor ratificatie Oekraïne-verdrag

De opkomst bij het raadgevend referendum over de ratificatie van het associatieverdrag van Nederland met Oekraïne was in Leiden 35,4%. Van de opgekomen stemmers in Leiden was 53,6% voor en 45% tegen het verdrag. Landelijk stemde juist 2/3 van de kiezers tegen, de opkomst kwam iets lager uit dan in Leiden. Op ruim 32%. Het referendum is daardoor geldig en het kabinet zal dus iets met de uitslag moeten doen.

Rolf Eijgenraam en Maarten Mulder peilden de stemming vanmiddag bij het stembureau voor Leiden Centraal.

“Deze uitslag betekent dat Nederland niet zonder meer zal kunnen overgaan tot ratificatie van het associatieverdrag”, zei premier Rutte in een eerste reactie op de voorlopige uitslag. De tegenstemmers waren met 61% van de uitgebrachte stemmen verreweg in de meerderheid. Zo’n 38% stemde voor.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×