Een krans werd neergelegd bij Rapenburg 45, ook wel het Telders-huis genoemd (Foto's: J.P. Kranenburg).

Kranslegging tijdens herdenking professor Telders

Professor Benjamin Marius Telders werd gisteren herdacht. Professor Telders was eerst student rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en later hoogleraar volkenrecht aan de universiteit.

Zijn verzet tegen het ontslag van Joodse ambtenaren aan de universiteit heeft er toe geleid dat hij op 18 december 1940 is opgepakt door de Duitse bezetter. Hij is aan tyfus overleden op 6 april 1944 in concentratiekamp Bergen-Belsen. In 1946 is aan hem postuum het Verzetskruis toegekend

Om 12.00 uur kwam een groep mensen bijeen om Professor Telders te herdenken. Er werd gesproken door Dhr. Huttinga en Mvr. De Bruine. De herdenking werd na een wandeling vervolgt bij Rapenburg 45, ook wel het Telders-huis genoemd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×