Fred Teeven is één van de gasten tijdens het PiP-congres 2016 in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. (Foto: Wikimedia).

TTIP-debat met Teeven bij politicologie congres in Academiegebouw

Het ‘Politicologen in Perspectief’-congres (PiP Congres) vindt dit jaar plaats in Leiden. Het PiP Congres is een jaarlijks congres voor alle politicologie studenten in Nederland. Op vrijdag 15 april 2016 vindt het evenement plaats in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Eén van de gasten is dit jaar Fred Teeven, VVD kamerlid en oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

Het congres wordt georganiseerd door de studieverenigingen SPIL (Leiden), Machiavelli (UvA), ismus (Nijmegen) en EOS (VU). Het thema is dit jaar ‘America: The Greatest Nation on Earth?’ In het kader van dit thema wordt ingegaan op de presidentsverkiezingen en de vraag of de VS nog wel de grootste wereldmacht is.

TTIP debat

Ook wordt er in gegaan op een handelsverdrag waarover de Europese Unie en de Verenigde Staten in onderhandeling zijn, namelijk de Transatlantic Trade & Investment Partnership, beter bekend als TTIP. VVD-kamerlid Fred Teeven gaat op het congres in debat met SP-kamerlid Sharon Gesthuizen, een partij de tegen het verdrag is.

Op verschillende plekken in Europa wordt gedemonstreerd tegen TTIP. Zo gingen bij demonstraties in Berlijn 150.000 en in Amsterdam 7000 demonstranten de straat op. In Nederland kreeg het verdrag meer aandacht na een uitzending van het satirisch informatieve programma Zondag met Lubach. Inmiddels is er een online petitie om een raadgevend referendum te houden over het verdrag. Sinds vandaag is die petitie ruim 75.000 keer ondertekend.

Inschrijven

Policologie studenten kunnen zich online inschrijven voor het congres. Het begint om 10 uur ’s ochtend. Het congres is inclusief lunch. De dag wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel. Het volledige programma vind je op de weblog van het PiP Congres.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×