Judith van der Meer is begonnen met de muurschildering in de Ridderspoortunnel. (Foto: PR).

Kunst in Leidse fietstunnels

Meerdere fietstunnels in Leiden worden verrijkt met kunst. Afgelopen maandag  is kunstenares Judith van der Meer begonnen met het aanbrengen van een muurschildering in de Ridderspoortunnel in de Merenwijk. Ook het viaduct aan het begin van de Plesmanlaan staat op de planning voor een eigen kunstwerk. Dit wordt in de zomer gerealiseerd.

Beide fietstunnels maken onderdeel uit van de recreatieve fietsroutes naar de Leidse Ommelanden. Samen met omliggende gemeentes werkt Leiden aan de realisatie van acht thematische fietsroutes die de stad verbinden met de buitengebieden rondom Leiden. De Ridderspoortunnel is onderdeel van de Boterhuisroute die vanuit het centrum door de Merenwijk naar de Boterhuispolder loopt. Het Plesmanviaduct verbindt Leiden met Katwijk via de Zeeroute.

 

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×