Het afhaalwinkeltje in dienstencentrum Zijloever werd feestelijk geopend. (Foto's: Emile van Aelst).

Zijloever start met afhaalwinkeltje

In dienstencentrum Zijloever opende gistermiddag een afhaalwinkeltje. In samenwerking met Albert Heijn Kooilaan en stichting Radius kunnen bewoners hun boodschappen nu op locatie bestellen en afhalen.

“In de omgeving van de Zijloever zijn niet zoveel winkels. Daarom is het voor mensen die slecht ter been zijn moeilijk om hun boodschappen te doen”, zegt Delia Ginkel-Slagveer, wijkmedewerker van stichting Radius. “Bij het afhaalwinkeltje kunnen deze mensen nu hun bestellijsten inleveren. Samen met onze vrijwilligers en de Albert Heijn Kooilaan zorgen wij dat de lijstjes worden gecontroleerd en de boodschappen naar de Zijloever komen.”

Ook voor buurtbewoners

Naast bewoners van de Zijloever, kunnen ook 55-plussers die in de buurt van van het dienstencentrum aan het einde van de Lage Rijndijk wonen gebruik maken van het afhaalwinkeltje. In de proefperiode hebben gemiddeld tien mensen gebruik gemaakt van de diensten, maar het aantal gebruikers mag zeker omhoog. Vrijwilliger Joke Kleyn: “Als er nu ineens heel veel mensen uit de buurt bij komen moeten we wel kijken hoe we dat gaan oplossen, maar ook dat gaat ons zeker lukken! Maar zo’n vaart zal het denk ik niet lopen. Het is wel heel leuk om mensen zo te kunnen bedienen en wat extra’s te doen voor de ouderen. Er wordt van deze mensen toch al zo veel afgenomen.”

Verslaggever Reanne van Kleef was aanwezig bij de feestelijke opening en sprak daar met Delia Ginkel- Slagveer (wijkmedewerker stichting Radius), Sjors van Noort (manager Albert Heijn Kooilaan), Joke Kleyn (vrijwilliger afhaalwinkeltje) en mevrouw Gijsman (bewoner Zijloever).

Het winkeltje is het idee van een aantal bewoners van de Zijloever. Vervolgens heeft Ginkel-Slagveer vanuit stichting Radius contact opgenomen met de Albert Heijn Kooilaan. Beiden zijn tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking. Sjors van Noort, manager van Albert Heijn Kooilaan: “Dit vinden we een hele bijzondere samenwerking. Wij merken dat de ouderen toch een wat kwetsbare groep zijn. Zeker nu we zien dat de fysieke beperking, het lopen, net even te groot is om bij onze winkel te komen. Dus we zijn ontzettend blij dat we zo ook deze doelgroep kunnen bereiken.”

Albert Heijn Kooilaan staat open voor meer van dit soort samenwerkingen. Organisaties kunnen hiervoor contact opnemen met Delia Ginkel-Slagveer via stichting Radius.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×