Tweede themabijeenkomst Ziel van Leiden in teken van markten en nijverheid

Afgelopen woensdag werd in museum De Lakenhal een stadssessie gehouden in het kader van de zoektocht naar de ‘Ziel van Leiden’. Vorige maand vond de eerste themabijeenkomst plaats, die stond in het teken van de Leidse muziek. Nu waren de markten en nijverheid aan de beurt.

Aan tafel vertelden Leidenaar Chris Oppenheimer, Jori Zijlmans en Nicole Roepers van De Lakenhal, Chris Verplancke (oud-voorzitter Vereniging van Ambulante Handel), historicus Cor Smit, smid Sjaak van de Geijn, Hans van der Meij van uitgeverij Brill, Benjamin Wegman van de Leidse brouwerij Pronck en Anneke Fennema van museum Het Wevershuisje over het heden en verleden van de Leidse markten en ambachten.

Van de bijeenkomst is door Sleutelstad FM een radio-uitzending gemaakt die vanmorgen werd uitgezonden. Hierboven is deze na te luisteren.

De komende maanden volgen er nog meer themabijeenkomsten. Tijdens die meetings worden er tekeningen gemaakt die later worden gebruikt voor het stripboek De Ziel Van Leiden dart begin volgend jaar moet uitkomen. Voor de realisatie daarvan is ook een crowdfundingactie gestart.

(Foto’s boven: J.P. Kranenburg, onder Emile van Aelst).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×