Nieuwsgierig nemen de eerste koeien een kijkje voordat ze dansend de wei ingaan. (Foto's/video: Chris de Waard).  

Leidse koeien dansend de wei in

De circa 60 melkkoeien van boer Wilbert van der Post gingen gisteren voor het eerst weer naar buiten. Dansend en springend ging de ene na de andere koe het weiland in bij de Elza Hoeve aan de Vlietweg. Onder toeziend oog van vele tientallen belangstellenden.

Chris de Waard nam ook een kijkje bij de dansende koeien en sprak met melkveehouder Wilbert van der Post en enkele bezoekers.

Op een deel van de grond van de Elza Hoeve begint volgend jaar aanleg van de RijnlandRoute. Daardoor verliest het bedrijf een deel van de weilanden. Als Van der Post geen land krijgt om dat te compenseren, betekent dat het einde van zijn bedrijf. Hij houdt dan te weinig land over. Geld wil hij niet als compensatie: “Koeien eten geen geld,” zo liet hij eerder al aan de provincie Zuid-Holland weten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×