Ferry Breedveld is de nieuwe voorzitter van Xenia. (Foto: Xenia).

Ferry Breedveld nieuwe voorzitter Jongerenhospice Xenia

Voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) prof. dr. Ferry Breedveld is de nieuwe voorzitter van het bestuur van Xenia. Vanaf de eerste plannen tot aan de oprichting in 2009 is Breedveld als ambassadeur al bij Jongerenhospice Xenia betrokken. Met zijn grote kennis van en ervaring in de gezondheidszorg zet hij zich nu ook voor Xenia in als voorzitter van het bestuur.

Xenia is een ‘thuis’ voor jonge mensen van ongeveer 16 tot 40 jaar met een ernstige levensduurverkortende, ongeneeslijke ziekte. Xenia biedt drie soorten zorg: overbruggingszorg (zorg als de jongere met een beperkte levensverwachting niet vanuit het ziekenhuis direct naar huis kan wegens de complexe zorg), respijtzorg (het tijdelijk overnemen van de zorg in de thuissituatie) en terminale zorg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×