Leiden kiest voor compacte ijshal met 250 meterbaan

Leiden gaat de haalbaarheid onderzoeken van een nieuwe ijshal aan de Voorschoterweg. Dat heeft het college besloten. Sportwethouder De Wit gaat uit van een ongelijkvloerse 250 meterbaan in Sportpark de Vliet. De buitenbaan komt daarbij op de eerste verdieping, de binnenbaan op de begane grond.

Een 400 meterbaan is volgens De Wit een regionale voorziening die alleen kan worden betaald als ook andere gemeenten meebetalen. Daarvoor blijkt in de regio geen draagvlak. Ook een 333 meterbaan valt af. Daarvoor zouden twee voetbalvelden opgeofferd moeten worden en het is nog niet duidelijk of dat kan. Daarvoor moeten eerst de uitkomsten van het onderzoek ‘Voetbal Vitaal’ worden afgewacht.

LSF-voorzitter Rolf Marselis over de collegekeuze voor een nieuwe 250 meterbaan bij De Vliet.

Leiden trok eerder 4.000.000 euro uit voor de renovatie van de bestaande schaatshal aan de Vondellaan. Die hal is echter in particulier bezit en de gesprekken met eigenaar Kempeneers verlopen dermate stroef dat de gemeente er geen vertrouwen meer in heeft dat een investering in die hal de schaatssport ten goede komt. KempeneersĀ verhoogde zelfs tussentijds de huur. De rechter moest er aan te pas komen om dat terug te draaien. Renovatie komt pas weer in beeld als alle andere opties alsnog afvallen. Leiden wil de hal aan de Vondellaan dan onteigenen, maar dat is naar verwachting een duur en langdurig proces.

Advertentie

Leiden Politiek Regio Sport ijshal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×