Anne Marie Lima Gustaaf Bakker-van Acker en Henriëtte Maria Schimmel-van Oerle ontvingen afgelopen zaterdag uit handen van burgemeester L.M. Driessen–Jansen de Koninklijke Onderscheiding (Foto's: J.P. Kranenburg).

Henriëtte Schimmel en Anne Marie Bakker ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Ter gelegenheid van haar afscheid als bestuurslid van Kunstkring Leiderdorp is mevrouw Anne Marie Lima Gustaaf Bakker-van Acker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook mevrouw Henriëtte Maria Schimmel-van Oerle kreeg de Koninklijke Onderscheiding afgelopen zaterdag opgespeld door burgemeester L.M. Driessen–Jansen tijdens de opening van de Amateur Kunstenaars Expositie in het Atrium van De Sterrentuin.

Mevrouw Schimmel is vanaf 1976 lid en vrijwilligster bij Theater Toverlei in Leiderdorp. Veertig jaar lang was zij lerares handenarbeid bij de vereniging. Geheel belangeloos beheert mevrouw Schimmel o.a. de theaterbar, de inkoop en de afdracht van de gelden. Zij ontwerpt en maakt kostuums en decors. Vanaf 1981 is mevrouw Schimmel tevens lid en vrijwilligster van Kunstkring Leiderdorp. Mevrouw Schimmel heeft eveneens meegeholpen aan de totstandkoming van de Cultuurplattegrond van Leiderdorp.

Vanaf 2003 is mevrouw Schimmel ook vrijwilligster bij Libertas Leiden. Ontelbare uren steekt zij in de wekelijkse knutselactiviteiten voor de jeugd. Voor Jeugddorp Leiden zet zij zich jaarlijks in als knutselcoördinator.

Mevrouw Bakker is vanaf 1981 tot heden lid en vrijwilligster van Kunstkring Leiderdorp. Ze zat in het bestuur, deed de PR, ledenadministratie en gaf ze het bulletin van de Kunstkring uit. Ook hielp mevrouw Bakker mee met de totstankoming van de Cultuurplattegrond van Leidendorp en ondersteunde ze leerkrachten van basisschool De Hobbit bij creatieve vakken.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×