Worthy de Jong tijdens de uitwedstrijd tegen Den Bosch afgelopen weekend. (Foto: Richard Koolen / ZZ Leiden).

Worthy de Jong meest waardevolle speler van DBL

Zorg en Zekerheid Leiden heeft goed gescoord bij de jaarlijkse seizoenprijzen in de Dutch Basketball League. Worthy de Jong werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van de competitie, Mohamed Kherrazi werd opnieuw Defensive Player of the year, Rogier Jansen werd gekozen als Sixth man of the year.

Worthy de Jong heeft met een ruime marge gewonnen. Coaches, aanvoerders en journalisten gaven hem 139 punten. De creatieve speler van Zorg en Zekerheid Leiden bleef daarmee Ross Bekkering van Donar Groningen voor. Bekkering was goed voor 89 punten, terwijl Grant Gibbs van Landstede Basketbal Zwolle met 54 punten op de derde plaats eindigde.

Zesde Leidse speler

Worthy de Jong is de zesde speler van ZZ Leiden die de titel ontvangt. Eerder werd deze toegekend aan de ZZ Leiden-spelers Arthur Collins (1978), Jerry Beck (1984), Toon van Helfteren (1986), Danny Gibson (2010) en Seamus Boxley (2012). De Jong is bovendien de tiende Nederlandse Most Valuable Player in de historie van de verkiezing.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×