(Foto's: Richard Corbee).

Drie mannen opgepakt bij ontruiming Leiden Centraal

Station Leiden Centraal werd gisteravond werd vanwege een verdachte situatie ontruimd. Daar werden vervolgens drie mannen opgepakt in verband met een valse melding. Een oplettende reiziger ving een verdacht telefoongesprek op.

2016-04-12 19.37.37Omstreeks 21.00 uur hoorde de passagier iemand in de trein van Schiphol richting Leiden telefoneren over een wapen. De man was in gezelschap van twee anderen. De reiziger vertrouwde het telefoongesprek niet, maar vermoedde dat het om een valse melding naar de politie ging. De passagier belde direct 112.

Ontruimd

Leiden Centraal is enige tijd ontruimd geweest voor onderzoek. Passagiers moesten de trein verlaten en een speciale politiehond heeft de trein doorzocht. Er werd niets aangetroffen. Dit leidde op Leiden CS tot de aanhouding van drie verdachten. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Den Haag en Delft. De drie zitten nog vast voor verhoor.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×