Singelloop-voorzitter Gertjan van Geen strikte vorig jaar minister Schultz toen Jochem Myjer op het laatste moment verstek moest laten gaan. Dit jaar wordt het startschot alsnog gegeven door de Leidse komiek. (Archieffoto's: Emile van Aelst).

Singels lopen steeds voller bij Singelloop Leiden

Zesduizend startnummers hadden ze gedrukt. De organisatoren van de Singelloop Leiden. Jarenlang schommelde het aantal deelnemers rond de vijfduizend, vorig jaar waren het er ineens ruim 500 meer en nu lijkt het er zelfs op dat er aanstaande vrijdag geen vrij startnummer meer over is als Jochem Myjer de lopers om 19.30 uur op de Langegracht wegschiet. “Er kunnen er wel meer bij hoor, maar we hebben gewoon echt niet meer startnummer, dus op is echt op”, zegt voorzitter Gertjan van Geen van de Leidsch Dagblad Singelloop.

Voorzitter Gertjan van Geen van de singelloop over de 41e editie van aanstaande vrijdag.

Acht goede doelen

Vrijdag 15 april wordt de singelloop voor de 41e keer gelopen. De opbrengst wordt dit jaar verdeeld over maar liefst acht goede doelen. Variërend van muziekinstrumenten voor de Leo Kannerschool tot een volgelnestschommel voor de Zoeterwoudse zorgboerderij De Boerderijn.

Jochem Myjer geeft vrijdag het startschot. De Leidse komiek liep in het verleden zelf ook nog wel eens hard. Bijvoorbeeld hier bij de Leiden Marathon in 2012 waar hij ‘de vijf’ uitliep met een Leids prominenten-team.

Voorverkoop

Meedoen aan de singelloop kost in de voorverkoop vier euro. Vrijdagmiddag gaan de laatste startnummers over de toonbank voor vijf euro per stuk. Als ze dan tenminste nog niet allemaal zijn uitverkocht.

Advertentie

Leiden Sport singelloop2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×