Heemskerkstraat op vier bij Klimaatstraatfeest van HIER

De Heemskerkstraat in Leiden is op de vierde plaats geëindigd van de achtste editie van het HIER Klimaatstraatfeest. In de de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland wint de straat in de Zeeheldenbuurt een budget van 500 euro voor een straatfeest.

Windmolens

Deelnemers besparen samen met bijvoorbeeld de buren, sportclub of collega’s energie en maken daarmee kans op feestbudgetten van duizenden euro’s. Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest is supertrots op alle winnaars: “De deelnemers waren enorm fanatiek en heel erg begaan met het klimaat én de buurt. Er is hard gewerkt en er zijn heel veel leuke energiebesparende acties bedacht en uitgevoerd. Zo maakten juffen windmolens met hun klas, daagden deelnemers zichzelf uit om 1.000 keer de auto te laten staan en werd er zelfs een heuse energiebeurs georganiseerd.”

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×