(Foto's: Emile van Aelst en Rolf Eijgenraam).

41e Singelloop levert 12.800 euro op voor goede doelen

Van jaarlijks rond de 5.000 deelnemers naar 5.378 vorig jaar. Zouden het er dit jaar misschien wel 6.000 worden? Zoveel startbewijzen had de organisatie in elk geval laten maken voor de 41e editie van de Leidsch Dagblad Singelloop. Het werden er uiteindelijk 5625. Toch weer 247 meer dan recordjaar 2015. De opbrengt was gisteren 12.800 euro. Een mooi bedrag dat wordt verdeeld onder acht geselecteerde goede doelen uit Leiden en omgeving. Het startschot werd gisteravond op de Langegracht gegeven door Jochem Myjer. Of eigenlijk was het een starttoeter, want er kwam geen startpistool aan te pas.


Rolf Eijgenraam was bij het startsein en sprak met Jochem Myjer.

Een opvallende actie die gevoerd werd bij de Singelloop dit jaar, was Smash SMA. Bij het Leidse jongetje Riley werd vlak na zijn geboorte de dodelijke spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie) geconstateerd. Momenteel is er nog geen genezing voor de spierziekte. Dat houdt in dat het vooruitzicht is dat het Leidse jongetje maar 2 jaar oud zal worden.

Al snel nadat de ziekte werd geconstateerd, zette Riley’s opa Jaap van der Ham een actie op om onderzoek naar de ziekte te stimuleren. Joris de Bruin, eigenaar van Leids Hart Reklametotaal, droeg ook zijn steentje bij aan de actie. Hij ontwierp een logo, t-shirts en speelde een belangrijke rol bij de Singelloop actie, die gisteren plaatsvond.


Joris de Bruin en Jaap van der Ham zetten zich in voor onderzoek naar de spierziekte SMA. Zij spraken tijdens de Singelloop met Rolf Eijgenraam.

Op de site van het Prinses Beatrix Spierfonds lees je het verhaal van Riley. Op die site kun je ook geld doneren. Daarnaast kun je t-shirts met het logo van Smash SMA kopen bij Leids Hart Reklametotaal aan de Volmolengracht 29. De opbrengst daarvan gaat ook naar het onderzoek. Over meer acties blijf je op de hoogte via de facebookpagina Hoop Voor Riley Met SMA.

In de motregen liepen ook Sleutelstad-presentatoren Reanne van Kleef en Robbert Beurse hun rondje langs de Leidse singels.

dino

Binnenstadsborrel 25

De Singelloop had dit jaar als thema de T.rex die in augustus op Schiphol aankomt in een wel heel bijzonder vliegtuig van FedEx 🙂 Daarna gaat de T.rex samen met bioloog Freek Vonk onder politie-escorte richting de Sleutelstad waar ze worden ontvangen door burgemeester Lenferink.

Leiden Sport singelloop2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×