(Foto: Rode Kruis Leiden e.o.).

Rode Kruis Leiden opent haar deuren

Het Rode Kruis Leiden e.o. organiseert aanstaande zondag van 10.00 tot 15.00 uur een open dag. In en rondom het Rode Kruis gebouw aan de Apollolaan worden allerlei activiteiten gehouden zoals het tentoonstellen van historische ziekenwagens, een springkussen, een EHBO Speurtocht, leren reanimeren en verschillende eerste hulp demonstraties. Ook kan er een kijkje worden genomen in het gebouw van het Rode Kruis.

Tijdens de open dag van het Rode Kruis Leiden worden er calamiteit in scène gezet en laten de medewerkers van het Rode Kruis zien wat ze doen: van EHBO’ers die als eerste ter plaatse zijn, tot loopteams met brancard en biketeams die bij evenementen in de stad ingezet worden.

Naast deze demonstraties kunnen geïnteresseerden ook een kijkje nemen in een volledig ingerichte hulppost. Deze tent is ingericht zoals een hulppost er uit ziet tijdens evenementen waarbij het Rode Kruis Leiden ingezet wordt. Door middel van een  speurtocht leren kinderen verschillende EHBO-vaardigheden en krijgen ze spelenderwijs te maken met respect en hulpbereidheid. Deelnemers aan de speurtocht maken zelfs kans op een prijs.

Kijk voor meer informatie over de open dag van het Rode Kruis Leiden op de website.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×