'Steeds meer Leidenaren vieren Koningsdag in eigen stad'

Over iets meer dan een week kleurt Leiden weer oranje. Op 27 april vindt namelijk door het hele land de derde Koningsdag plaats. “Tot een aantal jaren geleden vertrokken Leidenaren naar andere steden om daar het feest te vieren”, aldus Trudy Kwik, voorzitter Oranjevereniging Leiden. “Tegenwoordig biedt Leiden een dusdanig leuk programma voor jong en oud, dat veel mensen in onze eigen stad blijven en er een feest van maken.”

Tijdens Koningsdag zal burgemeester Henri Lenferink, samen met zijn partner en het bestuur van de Oranjevereniging Leiden, zo veel mogelijk activiteiten in de binnenstad en omliggende wijken bezoeken. “Koningsdag in Leiden is ieder jaar een feest”, vindt Lenferink, “wanneer ik ’s morgens vroeg de deur uitstap, zie ik de stad in rap tempo oranje kleuren. Een prachtig gezicht! Niet iedereen is zo vroeg op de been, sommige feestvierders moeten nog even bijkomen van Koningsnacht. Dat is inmiddels in Leiden ook een begrip.”

Voor het volledige programma van Koningsdag in Leiden ga je naar de nieuwe website van Oranjevereniging Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×