In september 2013 ging de herinrichting van het Trekvaartplein officieel van start. Inmiddels heeft iedereen een standplaats en zijn de tien plekken in Oegstgeest niet meer nodig. (Foto: Chris de Waard).

Geen extra standplaatsen voor woonwagens in Oegstgeest

Er komen geen extra standplaatsen voor woonwagens in Oegstgeest. Dat heeft Leiden met de buurgemeente afgesproken. Bij de herinrichting van het Trekvaartplein was ooit afgesproken dat er twee alternatieve locaties zouden komen. Een in Leiden (29 standplaatsen) en een in Oegstgeest (tien standplaatsen).

Leiden koos voor een park in Roomburg dat inmiddels al jaren in gebruik is. In Oegstgeest was nog steeds geen locatie aangewezen en dat is nu niet meer nodig. Iedereen die op het Trekvaartplein recht had op een standplaats heeft er inmiddels eentje.

Oegstgeest realiseert in plaats daarvan tien sociale grondgebonden woningen in de Kamphuizerpolder. Die woningen worden vervolgens via het reguliere woningverdeelsysteem Woningnet toegewezen aan inwoners van de regio.

Leiden Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×