(Foto's: Sleutelstad).

Tuin van Noord morgen open zonder skatepark

De herinrichting van de Tuin van Noord is afgerond. Morgenmiddag is de feestelijke opening van het park en dan wordt ook de Sport & SpeelTuin van Noord onthuld. Het skatepark zal daarbij wel gesloten blijven omdat er scheuren in de baan zitten.

Het skatepark is al twee jaar open en valt straks ook onder de nieuwe Tuin van Noord. De scheuren in de baan werden al eens gerepareerd, maar zijn inmiddels weer terug. De gemeente is nu op zoek naar een permanente oplossing tegen de beschadigingen aan de skatebaan.

De Tuin van Noord is de samenvoeging van het Noorderpark, de sportvelden van Roodenburg en Pernix, de schooltuinen en volkstuinencomplex Ons Buiten. De Sport & SpeelTuin van Noord is hier een onderdeel van. Het afgelopen half jaar werd er in samenspraak met omwonenden, gebruikers en een aantal sportorganisaties naar een geschikte invulling gezocht. Het park is nu zo ingericht dat er nog meer mogelijkheden zijn om te spelen, te hardlopen of bijvoorbeeld een bootcamp training te volgen.

Wethouder Paul Laudy geeft morgen het startsein voor de sportieve opening van het park.

 

Leiden tuinvannoord


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×