Velen studenten van Indonesische afkomst waren aanwezig bij het bezoek van de Indonesische president (Foto: Universiteit Leiden).

Indonesische president Joko Widodo bezoekt Universiteit Leiden

De Indonesische president Joko Widodo bezocht vrijdagmiddag 22 april de Universiteit Leiden. Tijdens zijn bezoek sprak hij onder meer met Leidse Indonesië-experts en Indonesische studenten en promovendi.

Widodo werd in het Academiegebouw aan het Rapenburg ontvangen door Rector Magnificus Carel Stolker en Henri Lenferink, de burgemeester van Leiden. Daarnaast was bij het bezoek ook Jet Bussemaker aanwezig, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Indonesische historie

Het gezelschap bezocht onder meer de Beeldentuin in het Academiegebouw. Daar staat momenteel een tentoonstelling over het leven van Hoesein Djajadiningrat (1886 -1960). Hij was de eerste Indonesiër die in 1913 in Leiden promoveerde. Sindsdien studeerden er veel Indonesiërs af aan de Universiteit Leiden.

Daarnaast ontmoette de Indonesische president een aantal Leidse Indonesië-experts en Indonesische promovendi van PPI Belanda, de studentenvereniging van Indonesiërs in Nederland. Tot slot bezocht hij het Zweetkamertje, de kamer waar Leidse afgestudeerden, ook uit Indonesië, hun handtekening op de muur zetten na hun buluitreiking.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×