Verschoor stapt op als wethouder in Wassenaar

Sabine Verschoor is per direct opgestapt als wethouder van financiën en economie in Wassenaar. Het Leidse oud D66-raadslid werd bijna twee jaar geleden geïnstalleerd. Als reden geeft Verschoor aan dat ze de slechte onderlinge verhoudingen binnen de Wassenaarse politiek zat is. Ze hoeft door die stap overigens niet te  verhuizen. Ze is altijd in Leiden blijven wonen.

Verschoor schrijft in haar afscheidsbrief aan de Wassenaarse gemeenteraad: “Ik geloof in een open en transparante bestuursstijl, de ambitie om gezamenlijk problemen op te lossen en te werken aan een mooier en beter Wassenaar. Met deze intentie ben ik ook in 2014 begonnen. In de loop van de tijd heb ik in toenemende mate moeite gekregen met de bestuurscultuur in Wassenaar. Ik ervaar onderhuidse spanningen in de gemeenteraad die de sfeer en de besluitvorming niet ten goede komen. Discussies zijn vaak op de persoon, wantrouwend en te weinig inhoudelijk constructief.”

Verschoor stelt verder dat de dominante bestuurscultuur in Wassenaar primair gericht is op het handhaven van het bestaande en het beschermen van gevestigde belangen. “Daardoor komt er te weinig tot stand en krijgen nieuwe initiatieven geen kans. Het is mij onvoldoende gelukt om deze bestuurscultuur te veranderen. Ik kan in deze situatie niet langer functioneren zonder mijzelf of mijn principes geweld aan te doen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn functie neer te leggen.”

Verschoor’s oud-collega’s in het college van Wassenaar tonen begrip voor het besluit dat ze als moedig kwalificeren. “Eén van de redenen die zij hiervoor aangeeft, is dat zij onvoldoende politieke steun heeft ondervonden voor haar nieuwe initiatieven. Naar het oordeel van Sabine Verschoor wordt daarmee een goed functioneren belemmerd. Het is moedig van de wethouder om het belang van het dorp voorop te stellen en af te treden.”

 

 

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×