Honderden kinderen waren vanmorgen bij de officiƫle opening van de Koningspelen in Leiden. Die was dit jaar bij Roomburg. Die club kreeg gisteravond trouwens ook goed nieuws. De Leidse gemeenteraad stemde in met het vervroegd vervangen van het hoofdveld van de hockeyclub die komende zomer een waterveld krijgt. (Foto's: Chris de Waard).

Sportief feestje voor Leidse basisscholieren: Koningsspelen van start

Op maar liefst 40 plekken in Leiden zijn vandaag ongeveer 9.000 basisscholieren aan het sporten tijdens de Koningsspelen Leiden. Die werden vanmorgen om 9.00 uur officieel geopend bij de Leidse Hockeyclub Roomburg aan de Van Vollenhovekade. Alleen al op de sportvelden daar verzamelden tussen de 600 en 700 kinderen.

Chris de Waard ging vanmorgen naar de opening bij Roomburg en sprak met alle betrokkenen en natuurlijk met een stel deelnemertjes.

De opening door sportwethouder Frank de Wit werd gevolgd door dans en zang. De kinderen hadden ook dit jaar weer een dansje van Kinderen voor Kinderen ingestudeerd.

Leiden Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×