(Foto's: Maaike Lek).

Klimmen en sporten tijdens opening Tuin van Noord

Paul Laudy gaf afgelopen vrijdag het startschot van de officiële opening van de Tuin van Noord. Door het park heen is een pad geplaatst waar fanatiekelingen de ‘green mile’ kunnen lopen en kunnen sporten op de verschillende attributen die geplaatst zijn. Voor de rustzoekers zijn er bankjes geplaatst om te genieten van het park.


Maaike Lek was aanwezig bij de opening van de Tuin van Noord en sprak met Brenda Gladpootjes, Vincent Kokke, Eveline Botter en Wethouder Paul Laudy.

Samen ontwerpen

Alle attributen in de Tuin van Noord zijn ontworpen zodat kinderen er kunnen spelen en dat volwassenen ze kunnen gebruiken om te sportten. De Tuin van Noord is in samenwerking met de buurtbewoners ontworpen. “We hebben de omwonenden en geïnteresseerden gevraagd naar hun ideeën voor het park”, vertelt Brenda Gladpootjes, projectmanager van de Tuin van Noord bij gemeente Leiden. “Op basis van de ideeën hebben we bij de gemeente een ontwerp gemaakt en dat hebben we gepresenteerd. Toen de bewoners en geïnteresseerden tevreden waren met het ontwerp, hebben we het project uitgevoerd.”

Vincent Kokke, van het Theehuis Noord, is enthousiast om een mooi park om zijn theehuis te hebben. “Voor ons is het geweldig”, vertelt Kokke. “Het was ook iets waar we naar streefden. We willen een functie vervullen voor ouders zodat ze direct vanaf het terras hun kinderen in de gaten kunnen houden.” Ook hoopt hij dat de sporters na hun wandeling of bootcamp langskomen om gezellig een kopje koffie of een ander drankje te komen drinken.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×