(Foto's: PR).

Krans voor Shakespeare al na één nacht gestolen

Initiatiefnemers Ben Walenkamp (stichting TEGEN-BEELD) en Leo van Zanen hebben gisteren een krans opgehangen bij een sonnet van Shakespeare op de muur van de hoek Houtstraat en Rapenburg ter herdenking van zijn 400e sterfdag. De krans werd dezelfde nacht meteen gestolen. “Het is een aanfluiting voor een universiteitsstad dat een dergelijke hommage nog geen dag kan overleven”, aldus Ben Walenkamp.

Studentengrap

IMG_2395a

Leo van Zanen en Ben Walenkamp bij de krans en het muurgedicht. (Foto: PR).

“De krans hing zo hoog dat daar sowieso een ladder bij nodig was”, vertelt Walenkamp. “Iemand moet dat toch gezien hebben. De krans moet terug op zijn plaats. Ik sluit niet uit dat het hier een respectloze studentengrap betreft.”

Muurgedicht

Op de muur op de hoek van de Houtstraat met het Rapenburg is sinds 1992 Sonnet 30 van Shakespeare te lezen. Het was de tweede van de intussen 111 Muurgedichten, die de Stichting TEGEN-BEELD in Leiden heeft verwezenlijkt.

“Heel Engeland is dit weekeinde in rep en roer”, aldus de initiatiefnemers van de kranslegging. “Overal in het land en op radio en televisie vinden daar vieringen plaats. In Nederland hebben we maar een paar lokale activiteiten in dit kader kunnen waarnemen. Al moet met nadruk worden vermeld: Mayflower Bookshop in de Breestraat staat zondag ook stil bij de sterfdag van de Grote Bard.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×