(Foto: Chris de Waard).

Scholen ruilen sportdag in voor Koningsspelen

Ruim 9.000 deelnemers en zo’n 1.100 vrijwilligers waren afgelopen vrijdag betrokken bij de Koningspelen in Leiden. Enorme aantallen. Bijna alle scholen doen dan ook mee. Bijna. “Van een tweetal scholen weten we dat ze nog niet meedoen, dus die hopen we volgend jaar ook nog mee te krijgen”, zegt breedtesport coördinator Rik van der Geest van de gemeente Leiden tijdens een terugblik aan het eind van de middag. “En ook het speciaal onderwijs willen we er nog bij hebben”.

Rik van der Geest blikte vrijdagmiddag met Chris de Waard nog even terug op een geslaagde sportieve dag.

Een puntje van aandacht blijkt er ook nog te zijn in relatie tot de doelstelling van de Koningsspelen. Die luidt namelijk het organiseren van een extra sportmoment voor de duizenden Leidse scholieren. Van der Geest: “Maar we merken dat sommige scholen het wel handig vinden dat wij een sportdag organiseren en hun reguliere sportdag laten vervallen. Dat is dus nadrukkelijk niet de bedoeling. Laat de scholen nou een sportdag organiseren, dan organiseren wij voor hen de Koningsspelen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×