Er zijn nog wel verbeterpunten, zo wil de Provincie comfortabelere bushokjes. (Foto: Provincie Zuid-Holland).

Steeds meer reizigers pakken buslijn R-Net 400 Leiden-Zoetermeer

Het aantal reizigers dat met de nieuwe R-Net lijn 400 tussen Leiden en Zoetermeer reist is sterk toegenomen. In 2015 liet R-net 400 een reizigersgroei zien van 16% ten opzichte van 2014. Daarnaast beoordelen deze reizigers de buslijn met een 7,9. Dat blijkt uit onderzoek dat de provincie Zuid-Holland een jaar na de invoering van de nieuwe lijn uit liet voeren.

“De bus is echt een alternatief geworden, ook voor degenen bij wie de bus voor de introductie van R-net niet op het netvlies stond”, stelt gedeputeerde Floor Vermeulen. “De R-net bussen zijn snel en comfortabel en rijden in de spits om de vijf minuten. Dat het concept werkt, zien we ook bij de R-net lijn van Rotterdam naar Dirksland.”

Opvallende groei

De groei van reizigers die R-Net 400 gebruiken, ligt ruim boven de groei in de rest van de concessie van de provincie Zuid-Holland. In Zoeterwoude stappen zelfs 51% meer mensen op dan voorheen. Verwacht mag worden dat het succes blijvend is; maar liefst 95% van de reizigers verwacht de komende tijd klant te blijven.

Verbeterpunten

Verbeterpunten zijn er ook. De betrouwbaarheid van R-Net 400 krijgt met een 6,8 maar een kleine voldoende. De provincie en Arriva starten een onderzoek naar de mogelijkheden om de doorstroming van de bussen te verbeteren. Ook het comfort van de bushokjes kan beter. De provincie gaat nu onderzoeken of het mogelijk is de huidige haltes aan te passen, bijvoorbeeld door een voorwand te plaatsen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×