Alle gedecoreerden werden uitgebreid toegesproken door burgemeester Lenferink. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt. (Foto's: Chris de Waard).

Zestien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij Leidse Lintjesregen

In de Hooglandse Kerk vond vanmorgen de jaarlijkse Lintjesregen plaats. In totaal ontvingen 16 inwoners van de gemeente Leiden een lintje. daarvan werden er 11 benoemd tot Lid van Oranje Nassau en vier tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook werd prof. dr. Jeanet Bus benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Chris de Waard ging vanmorgen naar de Hooglandse Kerk en sprak na de toespraken met drie gedecoreerden, Cor Arnoldus, Wils Spies en Kees Botermans, en met burgemeester Lenferink.

De gedecoreerden die benoemd werden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn de heer Willem Bakermans, de heer Kees Botermans, mevrouw Lidwien Cornelissens, mevrouw Clarie Groenleer – van de Poppe, mevrouw Heesakkers-Kamerbeek, mevrouw Noteboom – Haasnoot, mevrouw Ada van Mil, de heer Jan Slotboom, mevrouw Wil Spies – Keijzer, mevrouw Plonie Staehle en de heer Frits Welling.

De vier personen die benoemd werden tot Ridder van de Orde van Oranje-Nassau zijn de heer Cor Arnoldus, de heer dr. Jan De Bruijne, mevrouw van Lelyveld – Hillel van Hertzfeld en de heer Kees van Putten. Ook werd mevrouw prof. dr. Jeanet Bus gedecoreerd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die alleen wordt uitgereikt aan hoogleraren, ambtenaren en andere Nederlanders die behoren tot een bepaalde rang.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×