Dhr. C. Verschoor, Regiomanager UWV, Arbeidsmarktregio Holland Rijnland en Midden, dhr. H.P.J. Gerla RA, lid Raad van Bestuur LUMC en drs.ir. S.W. van Drooge, Directeur DZB Leiden tekende gisteren een overeenkomst om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen (Foto: Gemeente Leiden).

LUMC, UWV en DZB Leiden werken samen tegen werkloosheid

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tekende gisterenmiddag een overeenkomst met DZB Leiden en UWV om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Binnen het LUMC wordt een speciaal werkloket ingericht (Het Participatieloket), dat bemand wordt door medewerkers van DZB en UWV. Zij zullen zoveel mogelijk mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking aan werk, stage of opleiding helpen.

DZB en UWV werken al een aantal jaren samen met het LUMC op het gebied van werving en selectie, leerwerktrajecten en het detacheren van mensen met een arbeidsbeperking. Met deze samenwerking en de oprichting van een werkloket gaan de partijen een nieuwe fase in.

Samenwerken

Het werkloket heeft als doel om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen bij het LUMC. Bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking of ouderen die al lang werkloos zijn. De medewerkers van DZB en UWV werken daarom samen met betrokkenen bij het LUMC, zoals leidinggevenden, P&O-adviseurs, loopbaanadviseurs en arbeidsdeskundigen. Zij speuren naar geschikte kandidaten voor vacatures, stages en opleidingsplaatsen, onderzoeken waar werk gecreëerd kan worden voor mensen met een arbeidsbeperking en bieden extra begeleiding voor degenen die meer hulp nodig hebben.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×