Aan de wedstrijd doen vijf Leidse teams mee. (Foto: Jeroen Mesman).

Vijf Leidse teams strijden op groot waterscouting zeilevenement de Kaagcup

Zo’n 1300 waterscouts uit de regio strijden op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei op de Kagerplassen om de Kaagcup. De tieners, verdeeld over bijna driehonderd boten, moeten laten zien dat ze kunnen zeilen. Uit Leiden doen liefst vijf teams mee, te weten de Scouting Paulusgroep, Lodewijksgroep, The Ventures, Waingunga en Jan van Galen.

De Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden worden sinds 1976 in zijn huidige opzet gehouden. De wedstrijden worden georganiseerd voor bij Scouting Nederland ingeschreven waterwerkgroepen. De scoutinggroep die bij alle sessies de beste resultaten heeft behaald, wint de Kaagcup Wisselprijs.

Prijsuitreiking

Vorig jaar werd de cup gewonnen door Waterscouting Cornelis de Houtman uit Gouda. Er wordt gevaren volgens het reglement van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV). De prijsuitreiking van de Kaagcup is op zaterdag 7 mei om 19.00 uur op het Boterhuiseiland, Zijldijk 4, Warmond.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×