Zo'n 1000 kleuters gaan volgende week op een ontspannen manier kennis maken met het ziekenhuis. Ze mogen hun eigen knuffels beter maken. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

LUMC weer omgetoverd tot berenziekenhuis

Zo’n duizend kleuters komen volgende week naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om hun knuffelbeest te laten nakijken. De hele week doet het Leidse ziekenhuis namelijk dienst als Teddy Bear Hospital, een evenement dat is georganiseerd door de non-profit organisatie IFMSA-Leiden.

Omdat veel kinderen bang zijn voor het ziekenhuis met al z’n rare instrumenten, witte jassen en dokters wordt elk jaar het Teddy Bear Hospital georganiseerd. Het doel is om kleuters van 4 tot en met 7 jaar uit de regio Leiden op een leuke manier te laten kennismaken met de medische wereld.

Mondkapjes

De kinderen en hun ouders gaan aan de slag als doktersassistent en geneeskundestudenten nemen de taak van ‘berendokter’ op zich. De kleuters dragen voor de gelegenheid een echte witte doktersjas, handschoenen, mondkapjes en een chirurgenmuts. Met de berendokters proberen ze uit te pluizen wat er mis is met hun knuffels. Daarna maken ze de knuffeldieren beter.

Voor het project zijn zo’n 1.500 medische en verpleegkundestudenten benaderd. Uiteindelijk doet een groep van 250 studenten mee aan het project. Dat is veel meer dan vorig jaar toen 100 studenten meededen aan het Teddy Bear Hospital.

IFMSA-Leiden

IFMSA-Leiden maakt deel uit van de International Federation of Medical Students’ Associations – The Netherlands (IFSA-NL). Deze internationale organisatie van geneeskundestudenten draagt bij aan de volksgezondheid door allerlei projecten te organiseren. Het Teddy Bear Hospital vindt elk jaar plaats op alle universitaire medische centra in Nederland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×