Lezing over omgaan met ernstig zieke kinderen

 

Volgende week houdt Mirjam de Vos een lezing over ernstig zieke kinderen. Als een kind ernstig ziek is, staat het leven in het gezin op zijn kop. Maar wat betekent dit voor het kind zelf. En voor de ouders en de broertjes en zusjes?  En ook: hoe praat je hierover met het kind? Ouders staan in zo’n situatie voor verschillende vragen en die worden tijdens de interactieve bijeenkomst behandeld door ervaringsdeskundige Mirjam de Vos die zelf een kind verloor.

De Vos is orthopedagoge en doet onderzoek in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In 2015 promoveerde zij op het proefschrift over beslissingen rond het levenseinde van kinderen: Sharing the Burding of Deciding.

De lezing wordt gehouden bij het Apostolisch Genootschap in de César Frankstraat 38 in Leiden. Aanvang is 20.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×