(Foto: maredorp.nl).

Van Stockum toont film 'Maredorp'

Van Stockum Boekverkopers organiseert volgende week vrijdag in samenwerking met MKW Uitgevers een avond rondom de film ‘Maredorp’.

In de jaren zestig en zeventig maakten Meindert Barkema en Fer Hakkaart samen met Nick Oudshoorn, oud-penningmeester van de buurtvereniging Maredorp, een film over de Leidse wijk, getiteld ‘Maredorp’. Ter gelegenheid van het verschijnen van de verhalenbundel ‘De man die van vrouwen hield’, geschreven door Barkema met illustraties van Hakkaart, is deze film sinds kort online te bekijken.

Op vrijdag 20 mei zal de film vertoond worden bij Van Stockum, met uitleg van Barkema, Hakkaart en Oudshoorn. De Leidse band Second Floor verzorgt de muziek.

De elf verhalen in ‘De man die van vrouwen hield’ gaan over de jeugd van Meindert Barkema in een Leidse volksbuurt, zijn ervaringen in Nieuw-Guinea en zijn avonturen in Frankrijk.

De avond begint op vrijdag 20 mei om 19.30 uur bij Boekhandel Van Stockum (Breestraat 113). De toegang is gratis, aanmelden kan via leiden@vanstockum.nl.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×