Voor de komende editie van de Leiden Marathon is de organisatie nog dringend op zoek naar mensen die het team van zo'n 1.000 vrijwilligers willen versterken. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon zoekt nog vrijwilligers

Nog een dikke week en dan is het zover. Leiden en flink wat omliggende gemeenten zijn dan weer in de ban van het grootste loopevenement van de regio, de Leiden Marathon. Die beleeft op 21 en 22 mei alweer de 26e editie.

Rolf Eijgenraam in gesprek met manager Mok Scheffer van het marathonbureau over de komende editie.

Night Run

De eerste lopers moeten zaterdagavond al aan de bak. Dan start de ‘5 van Ton van Bemmelen Sports’ als echte night run om 22.30 uur.

Overige afstanden

Zondag volgen de overige afstanden. De hele marathon en de ’21 van Zorg en Zekerheid’ starten samen om 10.30 uur in de Breestraat. Om 12.30 uur volgt de CORPUS Kidsrun. De meest populaire afstand qua aantal deelnemers is de 10 kilometer. Die ’10 van Heerema Marine Contractors’ wordt om 14.30 uur weggeschoten.

Start en finish

Alle afstanden starten op de Breestraat. De eindstreep voor de 5 kilometer en de kidsrun ligt op de Breestraat. Alle andere afstanden finishen op de Vismarkt.

Inschrijven

Wie nog mee wil lopen kan zich nog inschrijven voor een van de afstanden bij de verzekeringswinkels van Zorg en Zekerheid op de hoek van de Breestraat en de Hogewoerd, bij de Hardloopwinkel in de St. Jorissteeg of bij Runnersworld in de Burgtsteeg. In het marathonweekeinde kan ook worden ingeschreven op het marathonterrein zelf op de Garenmarkt.

Vrijwilligers

Voor de marathon zijn nog vrijwilligers nodig. De organisatie is vooral op zoek naar mensen die willen helpen in het Groene Hart. In plaatsen als Hoogmade en Roelofarendsveen zijn nog wat plekken te vullen. Vrijwilligers krijgen een speciaal t-shirt, een medewerkersjack, een uitgebreid lunchpakket, een na-borrel met lekker eten, een topdag en veel onderlinge gezelligheid. En uiteraard de ultieme waardering van de vele duizenden lopers. Aanmelden? Mail Mok op mok.scheffer@marathon.nl!

Muziek en theater

Langs het hele parcours van de Leiden Marathon is zondag 22 mei muziek verspreid over een 40-tal ‘entertainmentzones’. Theater, orkesten, musici zetten de dag luister bij en zorgen voor een perfecte loopsfeer.

Spandoekenwedstrijd

Net als vorig jaar is er ook weer een spandoekenwedstrijd. Degene met het leukste spandoek wint een waardebon van 250 euro van Ton van Bemmelen Sports op de Rijneke Boulevard. Voor de nummers 2 en 3 is er een bon van 100 euro.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×