Voorverkoop Het Leidsch Singelspel gestart.

Voorverkoop Het Leidsch Singelspel gestart

Een spel over de geschiedenis van Leiden; sinds deze week wordt gewerkt aan de realisatie. Het spel bestaat. Het is een product van The City Plug-in. De oorspronkelijke, levensgroot uitgevoerde variant, ligt in opslag. Wat eraan komt, is de huiskamerbordspel variant. Een echt ouderwets gezellig bórdspel in een tijd van apps en digitale contacten, een gezelschapsspel ook, voor de liefhebber van Leiden, als herinnering aan de stad of als symbool van Leidse trots.

Drie Oktober
Het spel zal vlak voor de Drie Oktoberfeesten op de markt komen. Nog één hobbel moet daarvoor worden genomen: de productiekosten. Daarvoor zijn Barbara van Druten en Niki Koutouras (samen The City Plug-in) een heel moderne actie gestart. U kunt één of meerdere exemplaren van het spel bestellen. Mocht het niet lukken in de voorverkoop genoeg exemplaren te verkopen, dan krijgt iedereen zijn geld terug. Zo te horen een risicoloze onderneming voor fans van Leiden.

Jong en oud
Zelf zeggen de dames over hun spel: “Het Leidsch Singelspel is een bordspel voor jong en oud waarin diverse aspecten zoals bijvoorbeeld historische hoogtepunten van de stad, zowel visueel als inhoudelijk, verwerkt zijn. Diverse onderwerpen en belangrijke Leidse verhalen komen aan bod, zoals Leidens Ontzet, Goeie Mie, de Zijlpoort, de Meelfabriek, burgemeester Van der Werf en meer. Het Leidsch Singelspel is een educatief spel; de speler wordt gevraagd na te denken en te ontdekken wat er zich in onze stad afspeelt en heeft afgespeeld.”

Spanning
Het spel oogt mooi. Net zoals de bijzondere editie van Suske en Wiske kan het een collectors item worden. De €24,50 zullen het obstakel niet vormen voor de liefhebber. Wat wel de vraag is, is of het gezelschapsspel tijdens de lange winteravonden – net als vroeger bij Mens-erger-je-niet – zal leiden tot hoogoplopende emoties aan de huiskamertafel.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×