De noodopvang voor vluchtelingen aan de Wassenaarseweg. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vluchtelingen op straat na vechtpartijtje

Dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) sancties moet kunnen opleggen als er in de noodopvang zaken gebeuren die niet door de beugel kunnen, daarover zijn SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats en burgemeester Lenferink het wel eens. Maar dat vluchtelingen daarbij op straat worden gezet, dat vindt de SP echt niet kunnen. Van der Kraats gaat het COA-beleid onder de aandacht brengen bij de landelijke SP. Het gaat om regels die overal in Nederland door het COA worden toegepast.

Chris de Waard in gesprek met SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats en burgemeester Lenferink.

Van der Kraats stelde de kwestie gisteren aan de orde in de gemeenteraadsvergadering. Na een vechtpartijtje tussen enkele bewoners van de noodopvang aan de Wassenaarseweg dat enkele weken geleden plaatsvond, kregen vier betrokkenen van het COA de keuze: Enkele weken geen toelage of een paar dagen de straat op. Uiteindelijk hebben twee vluchtelingen daadwerkelijk een nacht op straat door moeten brengen.

Burgemeester Lenferink is met dat laatste ook niet blij. “Dat raakt dan ook de openbare orde en dan is overleg wel gewenst. De mededeling kwam nu pas achteraf. Lenferink gaat daarover met het COA in gesprek om herhaling te voorkomen.”

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×