De drie snelste heren op de 210 op het erepodium aan de Vismarkt. (Foto: Leiden Marathon).

Uitslagen Leiden Marathon 2016

Afgelopen weekend werd de Leiden Marathon weer in en rondom de stad georganiseerd. Zaterdag liepen de deelnemers de 5 kilometer die om 22.30 uur van start ging. De zogenaamde nightrun. Zondag kon er gestart worden voor de 10 km, de halve of hele marathon. Voor de kids was er om 12.30 uur de CORPUS kidsrun van 2 kilometer.

10 Kilometer

De Leiden Marathon had dit jaar de focus gelegd op de 10 kilometer en nodigde enkele prominente hardlopers uit. Deelnemers streden naast de gouden medaille dan ook om het verbreken van het het evenementrecord dat op 28.00 (Charles Koech uit 2007) staat.

Het record is niet verbroken. Op het erepodium stonden drie marrokanen. Als eerste kwam Yakoub Labquira over de finish in een tijd van 30.40. Tien seconden later eindigde Ezamzami Abida als tweede. Derde werd Hamid el Mouaziz in een tijd van 31.06. De beste Nederlander was Ruben Scheurwater die op de 4e plek eindigde in 31.25.

Hele marathon

De hele marathon (42,195 km) werd gewonnen door Robert Willemse. Hij deed er ruim 2 uur en 28 minuten over om bij de finish te komen.

Halve Marathon

Bij de halve marathon kwam Khalid Choukoud na ruim een uur over als eerste over de finish.

5 km en kidsrun

De 5 van Ton van Bemmelen Sports werd gewonnen door Omar Badia Bekkali en de winnaar van de CORPUS KidsRUn was de Leidse Max Becht. In 2012 liep Becht ook mee met de KidsRun, toen eindigde hij op de 190ste plek.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×