Komende zondag: Leiden OPEN voor Muziek

Komende zondag staat de Leidse binnenstad in het teken van muziek. Leiden is OPEN.–Het culturele festival in de Leidse winkelstraten verzorgt tijdens deze editie verschillende optredens aan de Nieuwe Rijn op de Koornbrug en een instore optreden bij Velvet Music Leiden dat het 25-jarig jubileum van de platenzaak viert met onder andere Tim Knol.

Andere artiesten die zondag in Leiden te zien en te horen zijn, zijn Mister & Mississippi, Max Meser, Spinvis en de huisdichter van DWDD, Nico Dijkshoorn, die verschillende stukken voordraagt uit eigen werk met als thema muziek. Om 17.45 uur staat Douwe Bob op de Koornbrug.

Leidse helden

Ook de Leidse helden van Kraak & Smaak treden op tijdens OPEN voor Muziek. Ze toeren door heel Europa, Azië en Amerika. Met hun aanstekelijke mix van soul, dance, jazz en hiphop sluiten zij om 19.15 uur op de Koornbrug in Leiden OPEN voor Muziek af.

Platenzaak Velvet 25 jaar

Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van Velvet Music is deze editie volledig gewijd aan muziek. De keten opende in Leiden haar eerste platenzaak. Dat was op 1 mei 1991. Tim Knol geeft tijdens OPEN voor Muziek hier een optreden. Met zijn akoestische gitaar en zijn melancholieke stem doet Knol denken aan Neil Young.

 

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×