De onderdoorgang in de flat aan het Stationsplein wordt weer opengemaakt. Fietsers kunnen daardoor makkelijker bij de tijdelijke stalling komen die de gemeente er begin vorige maand realiseerde. (Foto's: Chris de Waard en Martijn Guliker).

Onderdoorgang naar Morssingelterrein weer open

De doorgang onder de flat bij het Stationsplein wordt weer opengemaakt. Tot 2006 was er ook al een doorgang onder de flat door van en naar het Stationsplein. Tegenwoordig is het terrein alleen nog bereikbaar via een bijna verborgen ingang aan de Morssingel voor auto’s en via enkele smalle paadjes voor voetgangers waar ook fietsers gebruik van moeten maken. In de nieuwe situatie mogen fietsers en voetgangers dus ook weer onder de flat door.

onderdoorgangVroeger konden fietsers en voetgangers ook al onder de flat door naar het Stationsplein.

Toen de gemeente half maart een zestigtal parkeerplekken opofferde voor bijna 1.000 extra fietsenstallingen beloofde wethouder Laudy al dat de doorgang weer open zou gaan. Fietsers kunnen dan makkelijk van het terrein naar het station en andersom.

Eigenaar Urban Invest van de flat is vandaag begonnen met de werkzaamheden die waarschijnlijk niet al te lang in beslag zullen nemen. De doorgang was met een eenvoudig muurtje afgesloten en dat wordt nu weer gesloopt. Of de doorgang openblijft als de definitieve fietsplekken over enkele jaren zijn gerealiseerd onder nieuwbouwcomplex De Lorentz is onbekend. Dat is aan de eigenaar, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×