Criminaliteitscijfers bekijken en vergelijken op wijkniveau

De politie-eenheid Den Haag, waar ook Leiden onder valt, heeft een nieuwe website gelanceerd waarop inwoners van de regio de criminaliteitscijfers in hun omgeving kunnen opzoeken. Op de site www.hoeveiligismijnwijk.nl staan de aangiftecijfers van 2011 tot en met het eerste kwartaal van 2016 van de meest voorkomende delicten zoals woninginbraak, straatroof en overvallen per gemeente. Per maand komen er nieuwe cijfers bij zodat burgers kunnen vergelijken of de veiligheid toe- of afneemt.

Voorgaande jaren vergelijken

Op de site kunnen de aantallen aangiftes van dertien verschillende delicten bekeken en vergeleken worden. Vooral de cijfers van verschillende soorten diefstal, zoals van fietsen, bromfietsen en auto en inbraken zijn te raadplegen, maar ook die van overvallen, bedreiging, mishandeling, beroving, winkeldiefstal, vernieling en zakkenrollerij.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×