Afbeelding: PR.

Drie weken lang openluchtgalerie in Herenstraat

Bijna de gehele maand juni wordt de Herenstraat omgetoverd tot een heuse kunstgalerie. Vanaf vrijdag tot en met zondag 26 juni vindt namelijk Galerie Tuinstaal plaats. 48 kunstenaars zullen in 30 winkeletalages hun werk exposeren.


Ferry Rigault van de cultuurwerkgroep van het Wijklab Tuinstad Staalwijk over Galerie Tuinstaal tijdens de uitzending van Cultuur071 van afgelopen zaterdag.

In de Buurtontmoetingsplek aan de Herenstraat 61 zullen daar bovenop elke maandagavond twee deelnemende kunstenaars uitgebreid vertellen over hun werk, met aansluitend een lezing. Daarnaast worden er workshops gegeven aan kinderen van de Islamitische basisschool Er-Riseleh en de buitenschoolse opvang Het Konijn.

De officiële opening wordt vrijdag 3 juni om 18.00 uur op de hoek van de Herenstraat en de Magdalena Moonstraat verricht door oud-wethouder Jan-Jaap de Haan van cultuur. “De huidige cultuurwethouder Robert Strijk had ook aangeboden om de opening te doen, maar omdat het college het niet zo goed voor heeft met de Herenstraat hebben we daar niet zo’n behoefte aan”, zegt Ferry Rigault van Galerie Tuinstaal die daarmee verwijst naar de Retailvisie van Strijk die ook economie in zijn portefeuille heeft. De Herenstraat is daar als niet toekomstvast aangeduid.

De Galerie wordt georganiseerd door de cultuurwerkgroep van het Wijklab Tuinstad Staalwijk. Meer informatie staat op de website en op Facebook.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×